29.06.2018
Полезни съвети преди да заминем на почивка



Предлагаме Ви няколко идеи как да обезопасите дома си през отпускарския сезон, преди да заминете на почивка. Препоръчваме Ви да спазвате тези съвети през цялата година, за да си спестите евентуални злонамерени нахлувания в дома Ви. 
1. При ежемесечните събрания на входа, говорете със съседите за поставяне на осветление с фотоклетка на всеки етаж, ако не разполагате вече с такова. Уверете се, че врата е надеждна, че се затваря добре и  системата за достъп до входа работи.
2. Затворете плътно всички прозорци и врати на терасата, за да не изкушавате апашите от нахълтване  в жилището Ви.
3. Поставете допълнителни брави и резета на входната врата на жилището си. Добре е вратите да са блиндирани,  да се отварят навън и да са две на брой, за да затруднят и забавят крадците.
4. Не оповестявайте плановете си за почивка пред познати и непознати в квартала. Предупредете децата също да не се хвалят за предстоящата ваканция. Крадците имат канали, чрез които се информират за тези на пръв поглед незначителни новини.
5. Оставете светнати лампи, за да имитирате присъствие вкъщи. Така крадците няма как да предположат, че не сте в жилището си в момента.
6. Не оставяйте пари и ценни предмети в периода, в който отсъствате от вкъщи, това ще е Вашата мини застраховка за избягване на евентуални допълнителни  щети.
7. Помолете услужливи съседи или близки на няколко дни да посещават дома Ви, докато сте на почивка  и да правят малки активности в жилището Ви. Например, да вдигат или свалят щорите. 
8. Когато сте на почивка желателно е да не споделяте в социалните мрежи своето местоположение, както и да не качвате снимки от почивката. Много недоброжелатели биха използвали момента и биха Ви навредили при възможност. Лайковете от прекрасните ваканционни дни можете да съберете по-късно, когато сте се върнали от почивката.
Всичките тези съвети не могат да Ви гарантират, че ще избегнете евентуално нахлуване на крадци. Стопроцентова защита можете да получете само ако домът Ви се охранява от СОТ. Така ще имате охрана на жилището си и веднага ще Ви бъде съобщено, ако има посегателство или опит за такова срещу дома Ви.
Тези, които нямат възможност за поставяне на СОТ, ако могат, е добре да се снабдят поне със стикер за охрана. Това ще накара крадците да се замислят преди да предприемат действия.
Фирма ДАИКС СОТ може да Ви предложи охрана на жилище или обект 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Разполага с най-голям  брой патрули в региона, които при събитие реагират в рамките на няколко минути и ще предприемат необходимите действия по защита на Вашата собственост.

На телефони 0700 20 210, 0889 252 552 може да получите по-обширна информация за промоциите, които предлага фирмата или изпратете запитване тук.

ОХРАНА С ТЕХНИЧЕСКИ СРЕДСТВА
ФИЗИЧЕСКА ОХРАНА
ЛИЧНА ОХРАНА
ОХРАНА НА КУЛТУРНО-МАСОВИ МЕРОПРИЯТИЯ
Copyright © 2019 Daiks.com

Scroll To Top